Home > Onderhoud en Service > Support > SYNC en Bluetooth® ondersteuning > Ford SYNC 1.1 met AppLink
Ford SYNC 1.1 with AppLink - find new apps

Ford SYNC 1.1 met AppLink

Ford SYNC 1.1 met AppLink is een geavanceerde versie van Ford SYNC met Emergency Assistance. Het is een technologie waarmee je jouw favoriete apps op jouw smartphone kunt gebruiken via Voice Control, het audiosysteem van jouw auto, de bedieningen op het stuur, het multifunctioneel display en de middenconsole.

Door een handsfree link te creëren tussen jouw mobiele telefoon en jouw Ford, kan je verbonden, geïnformeerd en geëntertaind blijven terwijl je rijdt.

In dit onderdeel wordt in detail uitgelegd hoe het systeem werkt, zodat je er volop van kunt genieten.
Meer info over Ford SYNC 1.1 met AppLink kan je ook terugvinden op onze technologie pagina's.

Wil je meer weten over de belangrijkste functies lees dan hieronder verder of kijk in de gebruikershandleiding.

 • Aan de slag

   

   

  Om Ford SYNC 1.1 met AppLink te gebruiken, moet je eerst een SYNC AppLink-compatibele app downloaden op jouw Android- of iOS-smartphone, en vervolgens jouw smartphone koppelen en verbinden met jouw auto. 

  Is mijn mobiel compatibel? Gebruik de Ford mobiele compatabiliteitstool om het uit te vissen. 

  Opmerking: iPhones moeten niet via Bluetooth gekoppeld worden om te werken met Ford SYNC 1.1 met AppLink. iPhone-gebruikers moeten met een Apple USB-kabel een verbinding maken met de USB-poort van SYNC. 

  Jouw stap-voor-staphandleiding

  • Download een AppLink-compatibele app (bv. Spotify) op jouw iOS- of Android-smartphone via de gebruikelijke weg. Om tijd te besparen kan je alle compatibele apps bekijken in de Ford App Catalogus.
  • Verbind jouw smartphone met het Ford SYNC 1.1 met AppLink-systeem van jouw auto via: Bluetooth® (voor Android-toestellen) of USB-kabel (voor Apple-toestellen).
  • Selecteer de app uit het “Mobiele apps”-menu of door op de stemknop te drukken en de naam van de app uit te spreken.
  • De app voegt opdrachten toe aan Ford SYNC 1.1 met AppLink en deze kunnen worden gebruikt met behulp van jouw stem, via het audiosysteem van jouw wagen of via de bedieningen op jouw stuur.
  • Bij Spotify kan je bijvoorbeeld een speellijst selecteren met behulp van de spraakherkenning van SYNC. Zeg gewoon "Choose Playlist" (Afspeellijst kiezen), zeg de naam van de afspeellijst en Spotify begint met afspelen terwijl het de informatie van het liedje weergeeft op het SYNC-display. Als je op eender welk moment hulp nodig hebt, zeg je "Spotify Help" zodat Ford SYNC jou een lijst geeft met andere mogelijke beschikbare spraakopdrachten.


  Heeft enkel jouw toestemming nodig: 
  Om AppLink te activeren moet je de eerste keer dat je het systeem probeert te gebruiken een toestemmingsscherm dat als pop-up verschijnt accepteren.

   

   

 • Gebruik met jouw mobiele telefoon

  Een Bluetooth®-geactiveerde mobiele telefoon koppelen

   

  • Zet het audiosysteem en de motor aan terwijl de motor van het voertuig stationair draait.
  • Zorg ervoor dat de Bluetooth®-functie van jouw mobiele telefoon op voorhand geactiveerd is.
  • Om jouw mobiele telefoon te koppelen druk je op de telefoonknop van het audiosysteem. Als het audiodisplay weergeeft dat er geen mobiele telefoons gekoppeld zijn, selecteer je de optie “Toevg.” (Toevoegen).
  • Zoek SYNC op jouw mobiele telefoons om het koppelingsproces te starten wanneer het bericht “Begin koppeling” op het audiodisplay verschijnt.
  • Selecteer SYNC op jouw mobiele telefoon.
  • Wacht totdat PIN op het scherm van jouw mobiele telefoon verschijnt. Vergelijk de PIN-code op de telefoon met de PIN-code die wordt weergegeven op het audiodisplay en aanvaard de verzoeken op de telefoon en op het voertuigdisplay.
   OPMERKING: in sommige gevallen zal de telefoon vragen om een PIN-code in te voeren. Voer in dat geval de 6-cijferige PIN-code in die op het audiodisplay wordt weergegeven.
  • Het display zal tonen wanneer de koppeling succesvol was.
  • SYNC zal het bericht “Telefoonboek downloaden?” weergeven.
  • Selecteer de functietoets “Ja” om het telefoonboek te downloaden, wat ook de spraakopdrachten van jouw contacten activeert.


  Afhankelijk van de mogelijkheden van jouw gsm en van de markt, kan het systeem jou vragen of je de huidige gsm wilt instellen als primair toestel (Ford SYNC probeert bij het starten van het voertuig automatisch een verbinding te maken met de eerste gsm die hij herkent).

 • Spraakopdrachten

   

   

  Veel spraakopdrachten zijn hetzelfde bij verschillende apps. Bijvoorbeeld voor het openen en sluiten van een app. Andere spraak- en voertuigopdrachten verschillen bij iedere app. Daarom zal elke ontwikkelaar specifieke opdrachten opstellen waarop AppLink reageert. Je vindt meer informatie over deze spraakopdrachten in de Ford App Catalogus 

  Apps bedienen met algemene spraakopdrachten.

  • Als je iOS gebruikt: zorg ervoor dat de app die je wilt gebruiken actief is op de voorgrond voordat je begint te rijden. Voor Android-toestellen is dit niet nodig.
  • Druk op de voice-knop op het stuur en zeg de naam van de app.
  • Om de compatibele mobiele apps geïnstalleerd op jouw mobiele telefoon te zien, druk je op de stemknop, zeg je "Lijst mobiele apps” en Ford SYNC zal alle beschikbare apps opsommen.


  Druk terwijl de app actief is op de voice-knop en zeg een van de opdrachten die je normaal gebruikt om de app te bedienen. Je kan "Help <naam van de app>" zeggen om een lijst met mogelijke opdrachten te krijgen. 

  Om met Ford SYNC naar een andere app over te schakelen terwijl je een bepaalde app gebruikt op jouw Android-smartphone, druk je op de voice-knop en zeg je de naam van de app die je wilt openen. 

  Om de app te stoppen druk je op de voice-knop en zeg je " <naam van de app> sluiten". Hiermee sluit je de app op jouw mobiele telefoon niet, enkel op SYNC.

   

   

 • Veelgestelde vragen

   

   

  Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van AppLink?
  Nee. Als je een AppLink-compatibele app hebt op jouw compatibele smartphone, zal Ford jou niets extra aanrekenen. 

  Wat zijn de kosten voor het mobiele gegevensverkeer bij gebruik van AppLink? 
  De standaardkosten zijn van toepassing. Ford is niet verantwoordelijk voor eventuele extra kosten die je ontvangt van jouw serviceprovider wanneer jouw voertuig gegevens verzendt of ontvangt via het verbonden toestel. Dit omvat eventuele extra kosten wanneer je buiten een thuisnetwerk roamt. 

  Af en toe dienen er gegevens te worden verzonden vanaf AppLink naar een backend server (bv. VIN, SYNC-modulenummer, anonieme gebruikersstatistieken en informatie om bugs uit het systeem te halen). Deze updates kunnen automatisch gebeuren, wat kan leiden tot een aantal minimale kosten. 

  Heeft AppLink invloed op de werking van de app-functies of de snelheid van de gegevensverbinding?
  Nee. Als het gegevensverkeer op jouw gsm traag is wanneer je applicaties gebruikt terwijl je niet in de wagen zit, of als de applicaties slecht werken terwijl je niet in de wagen zit, dan kan je ervan uitgaan dat jij dezelfde prestaties zult hebben wanneer je AppLink gebruikt. AppLink is gewoon een manier om compatibele applicaties te verbinden met jouw voertuig; het verbetert of verslechtert de prestaties of de werking van jouw gsm niet. 

  Hoe wordt er een verbinding gemaakt tussen Ford SYNC 1.1 met AppLink en een gsm?
  Het is erg eenvoudig: AppLink maakt via Bluetooth® een verbinding met Android, en via de USB-poort met Apple iOS. 

  Is mijn bestaand Ford SYNC met Emergency Assistance systeem compatibel met AppLink?
  Aangezien dit systeem geavanceerder is, is de originele Ford SYNC-hardware niet compatibel met AppLink en kan het dus ook niet geüpgraded worden. 

  Wie ontwikkelt de apps voor AppLink?
  De apps zullen worden ontwikkeld door onafhankelijke "App-partners" die de software ontwikkelingstoolkit van Ford gebruiken. Deze app-partners moeten de belangrijkste Ford-richtlijnen en vereisten volgen voor AppLink-compatibele apps. 

  Waar zijn deze apps beschikbaar?
  Je kan de goedgekeurde AppLink applicaties direct downloaden via Apple App Store en Google Play Store. Je kan ook een volledige lijst terugvinden in de Ford App Catalogus. 

  Hoe kan ik controleren welke apps compatibel zijn op mijn gsm?
  Om de compatibele mobiele applicaties op jouw gsm te zien, druk je op de stemknop en zeg je "Lijst mobiele apps”. Apps die niet actief zijn op iPhone of die nog nooit werden opgestart op Android, zullen niet in de lijst worden weergegeven. 

  Kan ik bellen terwijl ik een app met Ford SYNC gebruik?
  Ja. Je kan bellen terwijl je een app gebruikt door op de stemknop te drukken en "<naam van de contactpersoon>bellen" uit te spreken of "Kiezen" gevolgd door het nummer te zeggen.

   

   

Top